OVER ONS

Wij zijn Svetlana Stepanova en Filip Plompen, de oprichters van de Filana Foundation. Elk vanuit onze eigen achtergrond en onze gemeenschappelijke drive om impact te maken, ontstond al snel het idee van een organisatie die daadwerkelijk een verschil maakt.
We geven je graag kort wat meer uitleg over onszelf en onze ‘why’.

VErhaal Svetlana

Twee jaar voor het einde van mijn zesjarige carrière als leerkracht en zorgleerkracht in het lager onderwijs zette ik mijn eerste stappen op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Dit leidde mij naar nieuwe vragen, mensen, plaatsen en inzichten, tot uiteindelijk een volledige carrière switch…

Het was een tocht met bikkelharde lessen, maar tegelijk met fantastische ontdekkingen, hartverwarmende samenwerkingen, grote transformaties, dankbaarheid en zoveel mogelijkheden…

Het heeft mij doen beseffen hoeveel invloed mijn eigen gedachten hebben op mijn leven. Tevens deed het mij begrijpen hoe belangrijk het is om te weten wie je bent en wie je wilt zijn, waar je naartoe wilt, wat er belangrijk is in jouw leven en wat jouw waarden en normen zijn. Het heeft mij geleerd hoe krachtig een stimulerende omgeving is en dat je alleen maar succesvol kan worden met de hulp van anderen.

Ik geloof heel sterk dat wij samen een enorme kracht hebben als wij in verbinding met elkaar nieuwe stappen zetten en zo persoonlijke en professionele groei blijven nastreven met een open blik, vertrouwen en respect voor elkaar. Op die manier kunnen wij ook weer anderen inspireren en bouwen aan een betere wereld.

Iemand uit de comfortzone zien treden en doen groeien, geeft mij enorm veel voldoening. Ervaren wanneer iemand glundert omdat hij/zij opeens nieuwe inzichten, hoop en mogelijkheden heeft en van zijn/haar plafond een nieuwe vloer maakt.

Weten dat ik een puzzelstukje was van iemands succes,
dat maakt mij immens gelukkig.

Verhaal Filip

Ik heb doorheen de jaren mijn eigen parcours afgelegd. Met vallen en opstaan.
Zo was ik een schoolverlater en heb ik op mijn zeventien alles opgegeven wat er op te geven viel, inclusief mezelf.

Vandaag sta ik zoveel verder dan de jonge jongen die enorm onzeker en introvert was.
Ik geloof enorm in de kracht van mensen. Ik hou niet van muren plaatsen en uitsluiten. Ik wil bruggen bouwen. Verbinden. Ik geloof dat elk van ons talenten heeft én dit kan benutten.

Ondertussen weet ik wat het is om door te zetten. Zowel mijn middelbaar diploma, als mijn bachelor behaalde ik in combinatie met een job. Gedurende mijn opleiding deed ik onder andere een stage in een woonzorgcentrum en verbleef ik drie en een halve maand in Togo, waar ik werkte rond de oriëntatie van jongeren.
Op interim basis werkte ik in allerhande fabrieken, om nadien bij Carrefour en nog later bij Colruyt terecht te komen. Ik liep marathons en beklom al fietsend de bekendste kuitenbijters in België en Frankrijk. Toen ik dacht te zijn beland waar ik naartoe wou, werd ik opnieuw onrustig. Eerst als copywriter, nadien als consulent op een interimkantoor.
Ik nam de beslissing waar ik al jaren mee worstelde en heb er nog geen moment spijt van gehad: zelfstandige worden én het inspireren, motiveren en empoweren van anderen was de droom, die nu werkelijkheid is geworden.